ZDKKulturaPotvrda kvaliteta rada sa mladim glumcima u JU KSC Kakanj: Tri nagrade...

Potvrda kvaliteta rada sa mladim glumcima u JU KSC Kakanj: Tri nagrade za “DNK” na festivalu u Konjicu

U subotu 22.04.2017.god. sa početkom u 20:00 upriličena je ceremonija svečanog zatvorenja i dodjele priznanja i nagrada na 15. Festivalu Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva u Konjicu u kategoriji srednjih škola i pozorišta.

JU KSC Kakanj, Dramski studio & Muzički centar, je prvi put uzela učešće na ovom festivalu, a koje je bilo i više nego uspješno. Nakon odigrane predstave u ponedjeljak 17.04.2017.godine stručni žiri u sastavu: Muhamed Hamica Nametak, Ivana Soldar i mr.sc. Miroljub Mijatović su istakli kako se radi vrlo hrabroj grupi mladih glumaca i muzičara, s obzirom na izbor teksta i tematike kojom su se bavili, te odabiru muzičkih dionica koji sa glumačkim dijelom čine jedno „tijelo“ koje se zove pozorišna predstava.
Potvrda za uspjeh ekipe „DNK“ je stigla u subotu u vidu nagrada i to:
– Za najbolju (autorsku) muziku;
– Za najboljeg glumca – Armin Šolbić i
– Za najbolju epizodnu ulogu – Ena Sikira.

Pobjednik na 15. FSDS je Pozorište mladih Tuzla, sa predstavom, „Hoću kući“, ali nesuminjivo je da su Dramski studio & Muzički centar JU KSC Kakanj, ostavili veliki trag i svojim radom skrenuli pažnju na sebe, svoj rad, te postali prepoznatljivi po alternativnom pristupu pozorišne scene koja dolazi iz Kaknja.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE