ZDKPolitikaPotvrđeno: ZDK ima novu parlamentarnu većinu

Potvrđeno: ZDK ima novu parlamentarnu većinu

Potvrđeno je naše pisanje od jučer kako je u ZDK formirana nava parlamentarna većina koju sačinjavaju SDA, SBB i HDZ. Tim povodom upućen je poziv predsjedavajućoj Skupštine ZDK Draženki Subašić da u što kraćem roku sazove sjednicu Skupštine ZDK.

Iz dokumenta o sporazumu o formiranju nove izvršne vlasti u ZDK možemo vidjeti da je i Visočanka Meldina Ugarak kao predsjednica Kluba poslanika SBB-a potpisnica dokumenta pored. Kao što smo ranije naveli iz igre ispada DF koji je do sada imao mjesto predsjedavajuće Skupštine i tri ministarska mjesta. Draženka Subašić je bila predsjedavajuća Skupštine dok je Hajrudin Žilić bio ministar Ministarstva unutrašnjih poslova, Goran Bulajić – Ministar ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i Bojan Gvozdenović – ministar Ministarstva zdravstva.

Pretpostavka je da će mjesta DF-a popuniti kadrovi iz SBB-a, s tim da je pitanje šta će se desiti sa mjestom predsjedavajuće Skupštine ZDK jer je Draženka Subašić jedina Srpkinja u ovom sazivu Skupštine. Također ostaje pitanje da li će se SBB zadovoljiti samo time da popuni mjesta DF-a iz razloga što oni imaju osam mandata u Skupštini dok je DF imao tri manje, no ne sumjamo da je sve to već dogovoreno.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE