Lokalne TemePozitivno VisokoPozitivne priče iz Javne ustanove djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama...

Pozitivne priče iz Javne ustanove djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama Zenica PJ Dnevni centar Dobrinje

Cijelo ljeto traju pripreme za početak nove školske godine u Dnevnom centru Dobrinje za korisnike školskog uzrasta. Dok su stariji korisnici vrijedno radili cijelo ljeto. Tim dnevnog centra u Dobrinju je vrijedno radio i ove godine da bi spremno dočekao svoje korisnike u septembru.

Jedina inspiracija timu je ljubav prema korisnicima što su pokazali mnogo puta u teškim situacijama i krizama koje su sada iza njih. Tim Dnevnog centra Dobrinje je za svoje korisnike spremio zimnicu od povrća proizvedenog u vlastitom stakleniku i tu nije kraj.

Uz pomoć prijatelja Sadimo Rastimo i Cvetak sušilu za čajeve za svoje korisnike. Također su ovih dana radili na pakovanju čajeva gdje su korišteni samo prirodni materijali koji ne bi umanjili vrijednost i ljekovitost čaja. Radi se i dizajn za nova pakovanja. Također, ubrzo će se krenuti u realizaciju opremanja specijalizovanog prostora za još jednu novu ideju kako napraviti nešto domaće i korisno.

Sve ovo da bi korisnicima bilo što ugodnije, da bi imali što više raznovrsnih aktivnosti i da bi se radovali svakom novom danu provedenom u centru. Također, korisnike na samom ulazu će dočekati novi član centra, plišani medo koji je jedina konkurencija u visini dragom i vrijednom kuharu Jakubu.

Sve ove pripreme i radost za ponovni susret sa korisnicima ne bi bile moguće da ovaj vrijedni tim nema poseban motiv, a to je ljubav prema svom poslu, djeci i odraslim osobama sa posebnim potrebama.

Sretan početak nove skolske godine!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE