Pozitivne priče iz Španije: Prijateljstvo Seada Sirče i Eduarda Rosaria prevazilazi granice Granollers kupa

1438

Granollers Cup je mnogo više od međunarodnog rukometnog turnira. Suživot tokom četiri dana između igrača i timova iz različitih zemalja donosi mnogo nevjerovatnih priča koje se dešavaju na turniru. Jedna od tih priča je i prijateljstvo Visočanina Seada Sirče i katalonskog rukometaša, koju je prenio sportski katalonski portal La Jornada del Vallès.

Sead Sirčo je sudjelovao u turnirima 2010. i 2011. godine sa visočkom Bosnom. U te dvije godine Sirčo se sprijateljio sa igračima Franqueseskog rukometnog sportskog saveza.

Prijateljstvo je prevazišlo granice Granollers kupa, Sirčo je razgovarao sa Eduardom Rosariom, jednim od igrača s kojim je postao jako dobar prijatelj te u jednom od razgovora, Siročo – koji je zaljubljenik u Grandollers Cup, rekao svom prijatelju da njegov tim nije mogao da učestvuje 2012. godine. A tada je Edward, sin predsjednika Franqueseskog rukometnog saveza sporta Rafaela Rosaria , objasnio tu situaciju svome ocu. “Želio sam da dođu, čim mi je predložio da učestvuju u Granollers Cupu, naš tim nije oklijevao ni trenutka”, rekao je franqueskeski organizacioni predsjednik.

To je bilo prije pet godina i ove godine je peti put da je Sirčo na Granollers Cupu sa igračima Rukometnog franqueseskog saveza. “Iako su ovdje samo jednu sedmicu godišnje, on i njegovi suigrači će ostaviti veliki trag, tim je jako dobar i odlično se slažemo”, kazao je Rosario. Od prve godine, otkada je Sirčo počeo da učestvuje na Granollers Cupu, njegov tim je u kuću Rosaria dobrodošao: “Uvijek kažemo da imamo dvije porodice – bosansku i franquesesku”, dodaje Rosario.

“Granollers Cup je najbolji, imamo mnogo igrača s kojima uživamo igrati ovdje, ali i družiti se. Pored dobrog rukometa, uživam provoditi vrijeme ovdje”, rekao je mladi igrač visočke Bosne, koji bi mogao da zamisli svoju budućnost u Kataloniji, kao student i kao rukometaš.