Lokalne TemeSaopćenjaPoziv za učešće na treningu socijalnog/društvenog poduzetništva

Poziv za učešće na treningu socijalnog/društvenog poduzetništva

Udruženje “Damar omladine“ poziva mlade sa područja općina Visoko, Kneževo, Kakanj i Busovača da se prijave na trening o socijalnom/društvenom poduzetništvu koji će biti organiziran u pomenutim općinama.

Trening u Visokom i Kaknju bit će održan 26.11.2016. godine, dok će u općini Busovača trening biti održan 03.12.2016. godine, a u općini Kneževo 04.12.2016. godine.

Učesnici treninga imat će priliku da usvoje osnovna znanja o društvenom/socijalnom poduzetništvu kao i značaju istog s ciljem smanjenja stope nezaposlenosti kroz društvenu odgovornost. Također će dobiti priliku da uz mentorstvo razviju svoje ideje koje će na kraju treninga biti predstavljene javnosti.

Zainteresovani mladi starosne dobi od 14 do 30 godina mogu se prijaviti se putem linka: http://bit.ly/2g1b2VN

Odabrani učesnici/ice za Visoko i Kakanj bit će obavješteni do četvrtka, 24.11.2016. godine  o mjestu i vremenu održavanja treninga, dok će učesnici/ice za Busovaču i Kneževo biti obavješteni do 30.11.2016. godine.

Organizator snosi troškove smještaja, hrane i osvježenje tokom trajanja treninga.

Trening će se održati u sklopu projekta „INNOPRISE – projekt interetničkog pomirenja i inkluzije marginalizovanih grupa kroz poduzetništvo“  u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“  koji implementiraju UNDP, UNICEF, i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Radujemo se vašim prijavama.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Udruženje „Damar omladine“

damaromladine@gmail.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE