BiHPoznati detalji akcije “Bosna”: Pronađena veća količina novca, indeksi…

Poznati detalji akcije “Bosna”: Pronađena veća količina novca, indeksi…

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Naredbama nadležnih sudova započeli s realizacijom operatvne akcije kodnog naziva „Bosna“ na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona.

U sklopu navedene akcije vrše se pretresi na sedam lokacija na području kantona.

Uhapšeni se sumnjiče da su organizirali grupu, te koristeći svoj uticaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji Bosne i Hercegovine, a za što su dobijali novac, darove i druge oblike koristi.

Do sada je u pretresima pronađena veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računari, računarska oprema, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s naprijed navedenim krivičnim djelima, prenosi Fena.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije gdje će nakon kriminalističke obrade biti predati u zakonskom roku na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu KS uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na provođenju istrage u cilju dokumentiranja predmetnih krivičnih djela i izvršilaca, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Kako saznaje Faktor, uhapšeni su Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić, tehničar u UKCS te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE