SportKošarkaPoznati polufinalisti ženskog košarkaškog EP

Poznati polufinalisti ženskog košarkaškog EP

Ženske košarkaške reprezentacije Francuske i Grčke, te Belgije i Španije igrat će u polufinalu Evropskog prvenstva u Češkoj. Košarkašice Belgije prvi put su se plasirale u završnicu EP nakon što su u četvrtfinalu pobijedile Italiju sa 79:66. Belgijanke će u polufiunalu igrati protiv Španjolki koje su bez problema pobijedile Latviju sa 67:47. Dvostruke evropske prvakinje Francuskinje u četvrtfinalu su savladale Slovačku sa 67:40, dok je Grčka ubjedljivo nadigrala Tursku sa 84:55. Prva polufinalna utakmica između Belgije i Španije igrat će se subotu u 18.00 sati, dok će se od 20.30 sati za nedjeljno finale boriti reprezentacije Francuske i Grčke.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE