Naslovnica BiH Svjetski pozn...

  Svjetski poznati putopisac Gabriel Morris posjetio Visoko, Sarajevo i Mostar

  205
  PODIJELI

  Svjetski poznati putopisac Gabriel Morris, kojeg na raznim internet platformama prati gotovo 100.000 ljudi, posjetio je prethodnih dana neke od bh. gradova, u kojima je otkrio ljepote naše domovine.

  Turističke savjete ovog putopisca poštuju mnogi ljudi još od 1990. godine, kada je kao 18-godišnjak krenuo u veliku avanturu širom Europe, te je sigurno da će nakon njegove posjete Sarajevu, Visokom i Mostaru mnogi turisti diljem svijeta razmisliti o dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

  “Mostar definitivno vrijedni posjetiti”, rekao je Morris, objavivši na svom YouTube kanalu video koji je snimio u Hercegovačkom dragulju. Ustvrdio je kako ovaj grad pruža jeftino prenoćište, a svidjela mu se i rijeka Neretva, te Stari Most.
  hrani nije previše uživao, no svidio mu se ambijent gotovo svakog objekta koji je posjetio, pa tako i restorana.

  Tokom posjete Sarajevu najviše ga je oduševila raznolika arhitektura koju krije glavni grad Bosne i Hercegovine, te je svoje pratitelje podsjetio na brojne historijske detalje koji su se dogodili u ovom gradu.

  Također, pored ova dva grada, Gabriel je posjetio i Bosansku dolinu piramida u Visokom, gdje je želio da posvjedoči brojnim otkrićima na piramidama u ovom gradu. Ustvrdio je kako su ovo zaista građevine vrijedne pažnje, te da svaki turista treba odvojiti neko vrijeme da bi posjetio Visoko.

  visoko.co.ba/radiosarajevo

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.