SportOstali sportoviPoznati svjetski stručnjaci počeli rad sa 150 mladih odbojkašica u kampu u...

Poznati svjetski stručnjaci počeli rad sa 150 mladih odbojkašica u kampu u Čapljini

Čapljina je prvi put domaćin odbojkaškog kampa za mlade, a ovaj kamp, čiji su organizatori Hrvatski odbojkaški klub Čapljina i Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost, najposjećeniji je kamp u BiH.

Radi se o odbojkašicama uzrasta 1998. godište i mlađe, a naglasak kampa je na tehnici, taktici i uigravanju. Pored toga, sudionici kampa na raspolaganju imaju i kondicijske programe i testiranja, mjerenja te zabavno-edukativni program.

”Kamp se održava od 25. do 29. jula u Čapljini, a eminentna imena iz svijeta odbojke, koje je teško dobiti zajedno na jedno mjesto, sama po sebi govore o kvaliteti, važnosti i stručnosti ovog kampa koji se po prvi put održava u Čapljini”, ističe predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog kluba Čapljina Miloš Jelčić.

Svoje oduševljenje kampom ne krije ni jedan od najvećih svjetskih odbojkaških stručnjaka Vladimir Braco Janković.

”Ovdje sam bio i prije deset godina kada sam radio sa mladima, pa mi je drago što sam opet tu. Došao sam u Čapljinu zajedno sa Travicom da vidim jednu dobru ideju organizatora i domaćina da se kamp održi za vrijeme ljeta, kada djeca nemaju obaveze u školama i kada mogu dobiti dodatnu tehniku i znanje iz odbojke, koje će im pomoći prilikom odlaska u seniorske ekipe i reprezentativne selekcije. Oduševljen sam ovime što vidim, i naglašavam kako i danas vidim da odbojka u Čapljini i generalno u Hercegovini napreduje ogromnim korakom. Čapljina je imala uvijek izvrsne igrače koji su odlazili u najjače klubove širom Evrope, poput Ilijane Dugandžić, Ivana Rajiča, Božane Butigan, Jelene Šunjić. Ja sam siguran da će klub nastaviti dugogodišnju tradiciju i siguran sam da će iz Čapljine uskoro doći nova imena koja će obilježiti svjetsku odbojku, kao što je Božana Butigan koja je proteklih mjeseci odigrala izvanredno u hrvatskoj reprezentaciji na čemu joj čestitam i podvlačim da je to prije svega velika zasluga ovoga kluba, a mladima poručujem da im Božana bude uzor”, rekao je Vladimir Braco Janković.

U ulozi trenerice i domaćina je Ilijana Duganžić, rođena Čapljinka, jedno od najvećih svjetskih odbojkaških imena svoje generacije, danas trenerica HOK Čapljina i izbornica ženske juniorske odbojkaške reprezentacije BiH.

”Održavanje ovog kampa u organizaciji našeg kluba zasigurno je vrhunac rada i djelovanja HOK ‘Čapljina’ u višegodišnjem djelovanju kuba. Čast mi je biti dio jedne velike priče koja je na jednom mjestu okupila najveća i najvažnija trenerska imena svjetske odbojke, i sigurna sam da će Travica i Janković odraditi vrhunski posao sa djevojčicama, a i da ćemo mi treneri naučiti puno od njih, odnosno da će nas usmjeriti na pravi put. Ovaj kamp jedan je poticaj mladim djevojkama da se počnu baviti odbojkom, jer od sporta, a posebno od odbojke, mogu dobiti puno u životu”, istakla je Ilijana Dugandžić.

Kamp će za vrijeme njegovog održavanja posjetiti poznate odbojkašice i odbojkaši, no, organizatori kažu da će to biti pravo iznenađenje za sve sudionike kampa.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE