Lokalne TemePozitivno VisokoPozorišna predstava “Kafana blues” u Gradskom kinu

Pozorišna predstava “Kafana blues” u Gradskom kinu

Udruženje “Damar Omladine” Vas poziva da prisustvujete igranju pozorišne predstave studentskog pozorišta sa Pala u Gradskom kinu u Visokom danas sa počekom u 19:00h.

Ulaz je besplatan i pristupačan svim populacijama.

U pitanju je poetsko-muzičko-plesni kolaž sa melanholičnim backgroundom u kome su poezija, monolozi i muzika dramatizovani na način da jasno podcrtavaju fabulu cijele priče. Kabare u svoja tri čina oslikava rat, boemiju i ljubav. Bježeći od klasičnog kabaretskog pristupa režiseri su pokušali da adaptaciju prikažu podjednako i kao kabare, ali i kao klasični dramski tekst. Kroz adaptaciju teksta provučeni su bardovi poezije i proze poput Borhesa, Prevera, Crnjanskog, Vasiljeva, Antića, Kapora, Sarajlića, Bukovskog i dr. U sat vremena i petnaest minuta ovog, najbliže rečeno, kabaretskog performansa, mogu se čuti melodije nekoliko najznačajnijih kantautora sa prostora bivše zemlje, poput Arsena Dedića, Darka Rundeka, Đorđa Balaševića i dr.

Glumačku ekipu kabarea “Kafana blues” čine Marija Šuković, Tanja Kenjić, Vladimir Čabak i Veljko Đoković, plesni ansambl Mirjana i Dejan Ilić, dok su za muzički dio zaduženi Jovana i Nemanja Kostić koji su, ujedno, i režiseri ove predstave.

Predstava se održava u sklopu projekta “Umjetnost kroz inkluziju” u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE