Naslovnica Lokalne Teme “Pravov...

“Pravovjerni” lešinari u osvetničkom pohodu na direktorska mjesta, Upravne i Nadzorne odbore

1404
PODIJELI

Kada su bili ujedinjeni i došli na vlast 2012.godine prvo što su uradili napravili su šprdnju od Općinskog vijeća urušavajući ga kao instituciju, a zatim su populistički “poskidali” glave u Upravnim i Nadzornim odborima svima koji su imali bilo kakve veze sa predhodnom SDA i Munibom Alibegovićem.

Odmah nakon toga su na te pozicije kao i sve direktorske pozicije u 12 javnih ustanova i preduzeća postavili sestre, zetove, rođake i stranački podobne “redizajnirane” kadrove. Zatim je krenulo da se krčmi po javnom sektoru, a naknade za pojedine Upravne i Nadzorne odbore su bile veće od prosječne plate u Preventu dok su novi direktori po vlastitom nahođenju sebi povećavali plate.

Četiri godine kasnije, dešava se sve isto. U materijalima za današnju sjednicu OV Visoko možemo slikovito vidjeti kako to izgleda kada dojučerašnji saveznici, koji su se na predizbornim skupovima pozivali na vjeru i kleli u poštenje i Allaha, rasturaju jedni druge, iznose prljavi veš i podnose krivične prijave jedni protiv drugih.

Nije sve to ni loše, neka vide birači svo to licemjerstvo sakriveno iza sujete, pohlepe i samodopadnosti provincijskih lopova. Sad treba istrajati na ovom primjeru JU “Dom zdravlja Visoko” i primjenom istih aršina krenuti u “provjetravanje” Zavičajnog muzeja Visoko, da vidimo kako i gdje je nestalo 30% fundusa i kako se to poslovalo i šta se tamo radilo, zatim da konačno ustanovimo da li su se zaista isplačivale socijalne naknade za mrtve ljude, kako se zapošljavalo u Općini, “Visokogasu” i “Visočici”, itd…itd …

S tim da je nepobitna istina i slijedeće. Aktuelna vlast radi sve identično kao i ona iz 2012.godine kada je u pitanju javni sektor. Samo je pitanje, kada dođe to vrijeme, ko će biti Dinka Omanović 2020.godine da kao politički jastreb i marioneta stvarnog “majstora igre” ukaže naivnim biračima na sav lopovluk koji se dešavao u javnom sektoru za period 2016-2020. godina. Međutim, što čaršija više postaje korumpirana i pakosna, to ima veću potrebu za gospodaricom.

Oni koji znaju i koji su svjesni, koji razmišljaju svojom glavom, njima nije ni trebao ovoliki tekst čiji početak naslova je iz Štulićeve “E pa što”. Oni znaju da je umjesto ovoliko nakucanih slova sasvim jasan i onaj dio iz sredine pjesme koji govori o podanicima i slugama svakog režima; “dovoljna je samo jedna riječ – ODJEBI”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.