BiHRegijaPredložene teme za zajedničku sjednicu Vijeća ministara i Vlade Hrvatske

Predložene teme za zajedničku sjednicu Vijeća ministara i Vlade Hrvatske

To je za Fenu potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je ujedno izrazio i nadu da će sjednica biti održana uskoro i to prije godišnjih odmora jer je u toku finalizacija dnevnog reda koji predlaže BiH, a potom slijedi usaglašavanje dnevnog reda i s hrvatskom Vladom.

Teme su predložene iz oblasti vanjskih poslova, finansija, ljudskih prava i izbjeglica, komunikacija i prometa, a kada je u pitanju oblast sigurnosti Mektić je najavio da će jedna od predloženih tema biti pitanje zajedničkih graničnih prijelaza te otvaranje nekih novih graničnih prijelaza.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još početkom aprila najavili su održavanje zajedničke sjednice dviju vlada koja bi trebala biti održana u junu.

Plenković je tada podvukao da su svi uključeni u pripreme te sjednice te je izrazio uvjerenje da će se na sjednici razgovarati o svim važnim pitanjima za daljnju dinamiku razvoja odnosa dvije države.

Zvizdić je izrazio očekivanje da će na toj sjednici biti upriličeno i potpisivanje značajnih sporazuma kao i dogovor o projektima koji će značiti unapređenje ekonomske saradnje i infrastrukturne povezanosti.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE