Lokalne TemeSportPredpioniri Omladinca na Međunarodnom turniru "Dalmatinko kup"

Predpioniri Omladinca na Međunarodnom turniru “Dalmatinko kup”

Predpioniri Omladinca iz Poriječana, dječaci rođeni 2005. i 2006. godine učestovali su na Međunarodnom turniru „Dalmatinko kup“ u Hrvatskoj.

U grupi C sa visočkim timom su bili RNK Split, Solin i NK Metković. Predpioniri su zaustavljeni u skupini, a kasniji finalisti su upravo bili iz grupe C RNK Split i Metković,  dok je turnir osvojio RNK Split (4:3 penali).

Turnir se igrao u Vranjicu, Splitu, Klisu, Ugopolju i Podstrani po generacijama u ovim mjestima.

Na turniru su učestovali velikani poput Dinama, Hajduka, Olimpija, Vojvodine, Željezničara, Buducnosti, Podgorice, RNK Splita, Rijeke – uz jos 95 timova.

U utakmici za plasman naš tim je poražen od Solina 4:3 te su zauzeli deveto mjesto, a za Omladinac su igali: Adel Ajdinović, Armin Mušinbegović, Emrah Porča, Hamza Alijagić, Mahir Šljivo, Hamza Ajdinović, Amar Mušinbegović, Adem Bajtarević, Emrah Porča, Emin Lepić, Emir Kubat, Emir Genjac, Salih Kubat, Bakir Merdić i Ibrahim Osmanović. Trener ekipe mr. sci. Tarik Agić je naveo da u jakoj konkurenciji sa timovima koji imaju izvanredne uslove misli da je njegova ekipa izvukla maksimum, „Ni u jednoj utakmici nismo nadigrani, a poraza su nas koštale individualne greske. U budućnosti ćemo sve uraditi da iste ispravimo i postignemo bolje rezultate.“

A ovu priliku klub se zahvaljuje prijateljima Mensuru Šljivi, Selmi Musaefendić-Šljivo, Firmi Semić, Yuvaz, Secom, Vimes, VGT broker, Jump logisticsu, te direktoru Dalmatinko kupa gospodinu Predragu Simiću koji je sve uradio za ugadan boravak u Splitu uz sve pohvale za organizaciju.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE