ZDKPolitikaPredsjedavajuća Skupštine ZDK Draženka Subašić učestvovala na konferenciji o borbi protiv korupcije

Predsjedavajuća Skupštine ZDK Draženka Subašić učestvovala na konferenciji o borbi protiv korupcije

Predsjedavajuća Subašić je prisustvovala konferenciji “Borba protiv korupcije unapređenjem zakonodavnog okvira, jačanjem institucija i povećanjem saradnje s građanima”, koja je jučer, 14.03.2017. godine, održana u Sarajevu u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajuća je uzela aktivno učešće na samoj Konferenciji i u svom obraćanju kazala da trenutno ne postoji politička volja primjene postojećih antikoruptivnih zakona i strategija. Tom prilikom je naglasila: „Građani više i ne očekuju da će se zakonodavna vlast ikada početi sistematski razračunavati sa korupcijom, jer je uvrjiežena percepcija da su svi u istom kolu i da često možemo čuti da su svi oni isti. Pitanje donošenja i sistematske primjene antikorupcionih zakona ne bi smjelo biti pitanje volje, nego civilizacijsko pitanje“.

Kao preporuke je iznijela da bi trebalo zaštiti tzv. „zviždače“ i početi primjenjivati antikorupcioni set zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ali i dodatno vršiti prevenciju korupcije, u smislu transparentnosti rada izvršne i zakonodavne vlasti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE