Naslovnica BiH Regija Predsjednik C...

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sinoć doputovao u Sarajevo

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovao je sinoć u Sarajevo gdje je boravio u dvodnevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Avaz.ba iz izvora bliskih crnogorskom predsjedniku.

35
PODIJELI

Nakon današnje ceremonije svečanog dočeka ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, u 10.45 sati predviđen je susret Vujanovića sa članovima Predsjedništva BiH u svečanom salonu.

U 11.15 sati počet će sastanak zvaničnih delegacija BiH i Crne Gore, a u 12 sati u zgradi Predsjedništva BiH bit će održana press konferencija. Novinarima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

U 12.30 sati je sastanak crnogorskog predsjednika sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastat će se sutra sa Vujanovićem na radnom ručku. Za medije je predviđeno u 13 sati zajedničko fotografiranje Zvizdića i Vujanovića u zgradi institucija BiH.

Planirano je da u utorak, 7. marta, Vujanović u 11.45 sati posjeti Staru pravoslavnu crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca Isusova i Sinagogu – Muzej Jevreja BiH.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.