BiHPolitikaPredsjedništvo DF-a usvojilo pravila za unutarstranačke izbore

Predsjedništvo DF-a usvojilo pravila za unutarstranačke izbore

Predsjednike i članove općinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih odbora birat će skupštine koje čine delegati iz mjesnih i općinskih organizacija.

Svi kandidati će prije glasanja program rada dostaviti Kadrovskoj komisiji za unutarstranačke izbore stranke, koju je Predsjedništvo danas imenovalo.

Kadrovsku komisiju čine: Maja Gasal Vražalica, Amra Kunovac i Mahir Mešalić.

Također, imenovane su i izbrone komisije koje će pratiti regularnost izbornog procesa čime su ispunjeni svi uslovi za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH i procjenjujući dalji razvoj iste, Demokratska fronta poziva Vijeće ministara, Vladu FBiH i sve vlade na drugim nivoima vlasti da preuzmu svu odgovornost za trenutnu situaciju u BiH i za zastoj na svakom polju djelovanja.

To podrazumijeva svaku moguću opciju uključujući i razrješenja sa funkcija, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE