ZDKPredstava 'Bajka u bajci' zatvara 'Zeničko proljeće'

Predstava ‘Bajka u bajci’ zatvara ‘Zeničko proljeće’

Koprodukcijska predstava za djecu i mlade “Bajka u bajci”, nastala po tekstu Fuada Tabaka i u režiji Željka Miloševića, sutra će imati zeničku premijeru u okviru zatvaranja Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”, a početkom maja će zatvoriti i 3. festival dječije umjetnosti u Sarajevu.

Tekst Fuada Tabaka pobjednik je književnog natječaja 2. festivala dječije umjetnosti Sarajevo 2016. godine i osvojivši prvu nagradu odlučeno je da ova bajka bude i uprizorena u okviru ovosezonskog repertoara Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica.

Trebinjski reditelj Željko Milošević pred premijernu izvedbu komada “Bajka u bajci” istakao je kako je sretan zbog predstave, jer u ovoj bajci nema kazne za njene likove nego se pruža šansa svakome da bude dobar i da pobijedi zlo.

Po riječima direktora BNP-a Zenica Hazima Begagića, značaj ovog projekta je u njegovanju i razvijanju bosanskohercegovačkog teksta i bh. autora, što je već davno postala prepoznatljiva programska odrednica ove pozorišne kuće.

U predstavi igraju Lana Zablocki-Džehverović, Anđela Ilić i Zlatan Školjić, te polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Lamija Salihović, Ahmed Jašarević, Ismar Spahić, Ana Kulier i Sara Mecan.

Visoko.co.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE