Naslovnica ZDK Kultura Predstava „Ta...

Predstava „Ta tvoja mund harmonika“ odigrana i u Maglaju

94
PODIJELI

Nakon premijere početkom marta u Art kinu Kriterion u Sarajevu, i Maglajlije su u kino sali Doma kulture „Edhem Mulabdić“ imale priliku da pogledaju predstavu „Ta tvoja mund harmonika“.

Scenario potpisuje pozorišna rediteljka Marija Farmer, dok su adaptaciju i režiju uradili Danilo Jovanović i Anes Osmić, inače Maglajlija.

„O temi predstave, nažalost, rijetko se govori u savremenom bh društvu. Ali, to je i predstava i o empatiji, ljubavi i bivanju tu, čak i kada je teško govoriti o nekim stvarima. Meni je drago da je predstava odigrana u mome gradu i baš na ovoj sceni gdje samo tokom svojih gimnazijskih dana imao priliku da režiram predstave za kojem sam pisao i tekstove“, rekao je svojim sugrađanima Anes Osmić. Udruženje Anpu i Fondacija Kriterion pod pokroviteljstvom Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija, a u okviru zajedničkog UN projekta “Traženje brige, podrške i pravde za osobe koje su preživjele seksualno nasilje u ratu”, premijeru predstave organizovali su početkom marta u Art kinu Kriterion.

Riječ je o angažiranoj predstavi koja koristi elemente fizičkog, ekspresivnog i dramskog pozorišta kako bi senzibilno progovorila o načinima na koje društvo tretira žene i muškarce – žrtve ratnog silovanja u BiH. Glumačku postavu činili su Soraja Ćehić, Maida Salkanović, Semir Makaš, Mersiha Begić, Rabija Nurkanović, Ena Redžović i Amra Hasanović.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.