BiHPredstavnici Parlamenta BiH na cetinjskom Parlamentarnom forumu

Predstavnici Parlamenta BiH na cetinjskom Parlamentarnom forumu

Članovi Parlamentarne skupštine BiH Zdenka Džambas i Sredoje Nović učestvovat će danas i sutra na Cetinju u radu 18. Parlamentarnog foruma posvećenog temi “Žene u biznisu”.

Domaćini skupa najavili su da će dvodnevno zasjedanje ove regionalne parlamentarne inicijative biti podijeljeno u tri sesije, a tokom prve raspravljat će se o planiranim i postignutim rezultatima na planu uključivanja žena u privatno preduzetništvo, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom druge sesije, u čijem radu će učestvovati i čelnici gradova Podgorice, Sarajeva, Cetinja i Zagreba, razgovarat će se o ulozi lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa, a, tokom treće sesije bit će predstavljene pozitivne prakse i preporuke u vezi sa uključivanjem žena u biznis.

Skup na Cetinju, kako je najavljeno, otvorit će predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Parlamentarce iz cijelog regiona pozdravit će i specijalni predstavnik OEBS-a za zapadni Balkan Gerrard Stadmen, te generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Goran Svilanović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE