ZDKPrivredaPredstavnici radnika ''Krivaje Mobel'' na sastanku kod općinskog načelnika Hašima Mujanovića

Predstavnici radnika ”Krivaje Mobel” na sastanku kod općinskog načelnika Hašima Mujanovića

U Kabinetu općinskog načelnika, na zahtjev radnika PD Krivaja „Mobel“,  održan je sastanak općinskog načelnika, Hašima Mujanovića i predstavnika sindikata ovog preduzeća gdje je zatražena podrška po pitanju rješavanja statusa radnika Krivaje „Mobel“.

Otvaranje stečaja u privrednom društvu „Krivaja Mobel“  bio je jedan od ključnih zahtjeva radnika koji su suočeni sa brojnim problemima. Njihov razlog za ovaj zahtjev je sadržan u činjenici da bi, shodno Zakonu o stečaju, otvaranjem stečaja i eventualnim povratom imovine  na raspolaganje Vladi Federacije, do pronalska novog kupca ili strateškog partnera, mogli ostvarivati prava po osnovu nezaposlenosti kod Zavoda za zapošljavanje ZE-DO kantona.

Općinski načelnik je pružio punu podršku radnicima i rekao da će učiniti sve što je u okviru njegovih mogućnosti da se pronađe adekvatno rješenje za ovaj dugogodišnji problem.

visoko.ba/zdici.info


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE