ZDKPrivredaPreduzeće Metalno Zenica bi moglo dobiti novog kupca

Preduzeće Metalno Zenica bi moglo dobiti novog kupca

Preduzeće Metalno Zenica, u kojem je više mjeseci obustavljena proizvodnja i za koji je nedavno otvoren stečajni postupak, danas je posjetila delegacija zainteresovanog investitora iz Belgije.

Radi se o holding kompaniji sa filijalama u više evropskih zemalja kao i na afričkom kontinentu, koja se bavi proizvodnjom postrojenja u naftnoj i hemijskoj industriji. Predstavnici ove kompanije obišli su sve proizvodne hale i druge pogone Metalnog kako bi stekli uvid u stanje postrojenja i mogućnostima za eventualno aktiviranje proizvodnog procesa koji je zamrznut više mjeseci zbog gubitka poslova, dugovanja prema radnicima, te finansijskim obavezama prema isporučiocima i dobavljačima.

O svim detaljima trenutnog stanja Metalnog upoznali su direktor, Semiz Šišić sa saradnicima,odgovornima za pojedine proizvodne cjeline. Procjene su da Metalno po svim osnovama duguje više miliona maraka. Radnici i stručni timovi ovog nekadašnjeg bh brenda metalne industrije spremni su za rad i nadaju se ulasku strateškog partnera koji bi sa svojim referencama mogao osigurati nove poslove.Od nekadašnjih 400 u Metalnom je ostalo manje oko 170 radnika.

Posjeti delegacije zainteresovanog partnera Metalnom, prisustvovali su predstavnici Gradske uprave u Zenici, Jugoslav Anđelić i Amra Mehmedić, te Eldin Vrače, zenički privatni poduzetnik, koji je posredovao u dolasku ino investitora.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE