Naslovnica ZDK Privreda Pregovori rad...

Pregovori radnika Željezare Zenica i predstavnika Vlade FBiH

52
PODIJELI

Radnici Željezare Zenica u štrajku najavili su da će danas, u direkciji preduzeća, u proširenom sastavu, biti nastavljeni   jučerašnji razgovori sa zamjenikom ministra energetike, rudarstva i industrije FBiH Marinkom Bošnjakom.

Na sastanku će se razgovarati o rješavanju problema zbrinjavanja radnika Željezare Zenica, koji traže finansijsku pomoć federalnog nivoa vlasti radi održavanja tekuće likvidnosti i skidanje hipoteke s nekretnina ovog preduzeća, među kojima je i hotel „Internacional“, a radi prodaje u maloj privatizaciji.

Tokom  jučerašnjag sastanka došlo se do rješenja nekih problema, koji će se morati završiti u okviru zakonskih normi, tako da se prijedlozi i ideje o prevazilaženju problematike Željezare Zenica rješavaju u saradnji s ostalim institucijama vlasti i privrednim subjekatima.

Na današnjem, proširenom sastanku, trebalo da se dogovori preuzimanje partnerskih obaveza i neki rokovi za okončanje višegodišnje agonije u poslovanju preduzeća, ali prije svega u zbrinjavanja radnika Željezare Zenica.

visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.