ZDKSportPremijer liga BiH: NK Zrinjski porazio Mladost iz Doboja

Premijer liga BiH: NK Zrinjski porazio Mladost iz Doboja

Nakon pet kola bez poraza, nogometaši Mladosti pretrpjeli su treći ovosezonski poraz. Bolji od izabranika trenera Rahimića bio je mostarski Zrinjski koji je do visoke pobjede došao u drugom poluvremenu.

Mnogo lakše nego što se očekivalo Zrinjski je porazio ekipu Mladost, koja je u prvom dijelu bila ravnopravan protivnik i na odmor se otišlo bez pogodaka. Međutim, u nastavku su Mostarci bili mnogo bolji i čak četiri puta zatresli mrežu golmana Adnana Hadžića. Prvi je mrežu Mladosti zatresao iskusni Stevo Nikolić u 52. minuti na asistenciju Laštre. U 69. minuti Todorović je na pas Radulovića udvostručio vodstvo i najavio sigurnu pobjedu svog tima. Isti igrač se u listu strijelaca upisuje u 84. minuti, a konačan rezultat postavlja rezervista Miloš Filipović u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Šanse za Mladost nisu iskoristili Šišić, Husić i Hasić, čije je udarce odbranio mladi golman Karačić. Treba istaći da je Mladost bila znatno hendikepirana neigranjem štopera Mehmedalije Čovića, Omera Musića i Anisa Rahimiće, te zadnjeg veznog Darka Boškovića. Da nesreća bude veća nakon prvog pogotka igru je zbog ozljede morao napustiti štoper Aladin Isaković, što je svakako utjecalo na tri primljena gola u preostalom dijelu igre jer trener Rahimić nije imao adekvatne alternacije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE