SportNogometPremijer liga BiH: Široki Brijeg slavio u Bijeljini

Premijer liga BiH: Široki Brijeg slavio u Bijeljini

Odigrano je pet utakmica 15.kola nogometne Premijer lige BiH. U najzanimljivijoj utakmici današnjeg programa je Široki Brijeg kao gost u Bijeljini savladao ekipu Radnika sa 1:0 golom Barabana. Istim rezultatom je u lokalnom derbiju Mladost savladala ekipu Čelika, golom Šišića. Velež nastavlja sa posrtanjem i danas su u Mostaru protiv Rudara odigrali 0:0. Vitez je na svom terenu sa 1:0 savladao ekipu Borca golom Đurića, a Drina je istim rezultatom savladao Travnik. Jedini gol je postigao Jakšić iz penala. Sutra se sastaju: Sloboda –Zrinjski, Olimpic – Sarajevo i Željezničar – Slavija. Pobjedom u Bijeljini je Široki Brijeg barem privremeno preuzeo lidersku poziciju sa 31 bodom, drugi je Zrinjski sa 30 uz utakmicu manje, treća je Sloboda sa 28 i utakmicom manje, a isti broj bodova ima i Radnik.Na začelju je Drina preskočila Velež i Zvorničani su sada pretposljednji sa devet bodova, dok posljednji Velež ima sedam.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE