ZDKPremijer, Miralem Galijašević, obišao gradilišta i klizišta na Bistričaku

Premijer, Miralem Galijašević, obišao gradilišta i klizišta na Bistričaku

Jučer je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona sa saradnicima obišao dionicu regionalnog puta Nemila-Bistričak-Teslić  koja je  stradala u poplavama 2014. godine i na kojoj je  urađena   i rekonstrukcija dionice ceste u dužini od L= 850,00 m u vrijednosti 250.000, 00 KM.

Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo kvalitetom urađenih radova na ovoj dionici i naglasio da je u toku priprema tenderske dokumentacije za rekonstrukciju preostale dionice ceste sa makadamskim zastorom u dužini od L= 800 m.

Naglasio je da je procijenjena vrijednost radova rekonstrukcije ceste i regulacije korita rijeke Bistričak  1.400.000,00 KM te da je   Vlada  obezbijedila 50% sredstava iz namjenskih sredstava od naknada za putarine i vodnih naknada.

Početak planiranih radova je ove jeseni.

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE