Naslovnica Preporuka Premijera pre...

Premijera predstave “Tri sestre” u Kamernom teatru 55 ispraćena stojećim ovacijama

Dupke puna sala Kamernog teatra 55 u Sarajevu bila je premala da primi sve one koji su željeli pogledati predstavu "Tri sestre" koju je prema tekstu Antona Pavloviča Čehova režirao Pjer Žalica.

13
PODIJELI

Publika je višeminutnim aplauzom i stojećim ovacijama ispratila Pjera Žalicu, glumce i ekipu koja je učestvovala u realizaciji ove predstave.

Klasični materijal velikog ruskog pisca aktuelan je i nakon više od stotinu godina i pred publiku donosi priču o maštanju i čežnji za boljim životom.

“Svijet ‘Tri sestre’ je tužan svijet u kojem ljudi vjeruju da imaju snove i pravo na sreću, a zapravo su to pravo davno izgubili, jer ništa nisu učinili da budu sretni, jer su čekali da im sreća sama dođe, a to se neće desiti. Nažalost, to mnogo podsjeća na nas i naš život, danas i ovdje. Čak je i duhovito na naš način”, rekao je Žalica u ranijem razgovoru za Klix.ba.

U predstavi Pjera Žalice igraju: Dragan Jovičić, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Sabina Bambur, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Senad Alihodžić i Saša Petrović.

Premijeri su prisustvovale i brojne poznate ličnosti među kojima su Jovan Divjak, Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović, Bakir Nakaš, Jasna Žalica, Izudin Bajrović i Marijela Hašimbegović.

Reprizna igranja su 10. i 11. oktobra u 20 sati. Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema Kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.