Naslovnica BiH Regija Premijeri Srb...

Premijeri Srbije, Albanije i Kosova sa Zvizdićem u sarajevskom restoranu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u sarajevskom restoranu "Libertas". Premijer Srbije u restoran je stigao uz velike mjere sigurnosti. Večeri su prisustvovali i premijer Kosova, Isa Mustafa i premijer Albanije, Edi Rama.

126
PODIJELI

Osim Zvizdića, večeri su prisustvovali i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, premijeri Albanije Edi Rama i Kosova Isa Mustafa, te ambasadori Srbije i Albanije u BiH Stanimir Vukičević i Ilir Melo.

Podsjećamo, Vučić je u poslijepodnevnim satima sletio u Sarajevo, a ranije je kazao da vjeruje da će u Sarajevu ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

U fokusu razgovora na Samitu premijera Zapadnog Balkana bit će regionalni projekti i povezivanje u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, te sadržajnijoj ekonomskoj razmjeni. Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn, te predstavnik Vlade Republike Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.

Prisustvo Samitu u Sarajevu su potvrdili i premijeri Crne Gore Duško Marković, Republike Makedonije Emil Dimitriev i Kosova Isa Mustafa.

vijesti.ba/klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.