BiHCrna HronikaPreminula i četvrta žrtva teške saobraćajne nesreće kod Doboja

Preminula i četvrta žrtva teške saobraćajne nesreće kod Doboja

Nikolina Đedovac (1999) preminula je sinoć u 21.40 sati u Univerzitetsko kliničkom centru RS-a.

Ova djevojka je bila jedina preživjela u teškoj saobraćajnoj nesreći 12.marta, kada su u sudaru teretnog voza i putničkg vozila na pružnom prelazu u naselju Grabovica u Doboju poginuli njen otac Zlatko (1966), majka Slavica (1971), a mlađa sestra Kristina (17) je podlegla od zadobijenih povreda u dobojskoj bolnici.

Njima je danas biti obavlejna sahrana na mesnom groblju Stanovi kod Doboja u 13 sati.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji danas prof. dr Milana Simatovića, uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja, Nikolina, koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je sinoć, potvrdili su iz banjalučke bolnice.

Napominju da je pacijentkinja 12. marta u 06.45 sati primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS s teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome.

Povodom tragične pogibije članova porodice Đedovac iz Stanova, gradonačelnik Doboja Obren Petrović donio je odluku o proglašenju Dana žalosti danas u tom gradu.

federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE