Naslovnica BiH Crna Hronika Preminuo Gabr...

Preminuo Gabrijel Trbara koji je prošle sedmice zapaljen u bolnici u Travniku

242
PODIJELI

Novotravničanin Gabrijel Trbara (1984.), koji je prošle sedmice zadobio teške opekotine u požaru koji se dogodio u travničkoj bolnici, preminuo je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Požar se dogodio u 3.30 u noći s utorka na srijedu 19. aprila, u Službi za neurologiju i psihijatriju, a policija još uvijek istražuje uzroke požara.

Trbara je iste noći prevezen u Sarajevo, na Klinički centar Univerziteta u Sarajevo, gdje su mu ustanovljene teške povrede i opekotine na rukama i stomaku, a oštećena su mu i pluća, te nije mogao samostalno da diše.

Gabrijel Trbara preminuo je u četvrtak iza 21 sat, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo vas, dežurno osoblje travničke bolnice 19. aprila obavijestilo je PU Travnik da je navedeni pacijent zadobio teške povrede nakon “samozapaljenja”. Policijski službenici te su noći stigli u bolnicu i ispitali osoblje koje je kazalo kako su pacijenta prethodno obišli u 3.05 ujutro te da je tada “sve bilo uredu”.

No, njegova porodica tvrdi da je Trbara bio zavezan dvostrukim kaiševima za krevet, “zapaljen i ostavljen da gori”. Porodica tvrdi i da su sklonjeni svi dokazi, a prostorija okrečena.

I dalje je u toku istraga kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela koje je počinilo “osoblje, drugi pacijent/pacijenti ili treća osoba”.

Iz bolnice su više puta istakli kako ne znaju šta je uzrok požara.

 

 

Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.