SportOstali sportoviPreminuo legendarni Muhamed Ali

Preminuo legendarni Muhamed Ali

Legendarni bokser Muhamed Ali preminuo je nakon duge i teške bolesti u 74.godini života. Ali je bio jedan od najpoznatijih sportista svijeta i u bogatoj karijeri je tri puta osvajao titulu prvaka u teškoj kategoriji. Ukupno je je odboksovao  61 profesionalni meč,  a slavio je 56 puta, od čega 37 puta nokautom, dok je izgubio svega pet mečeva. Urbzo nakon završetka karijere je obolio od Parkinsonove bolesti, a prije dva dana se stanje naglo pogoršalo zbog čega je primljen u bolnicu u Phoenixu u kojoj je i preminuo. Porodica je saopštila da že Ali biti sahranjem u rodnom Louisevilleu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE