Lokalni izboriPRESS SDP na Vrutku: Na ovom izvorištu nema kapaciteta za novih 12...

PRESS SDP na Vrutku: Na ovom izvorištu nema kapaciteta za novih 12 000 stanovnika

Danas je Općinska organizacija Socijaldemokratske partije održala press konferenciju na izvorištu Vrutak. Prisutnim predstavnicima medija su se obratili Ermin Dlakić, kandidat za načelnika općine i Dejan Šćepanović, nosilac liste za Općinsko vijeće.

“Dragi sugrađani, nalazimo se pored izvorišta Vrutak, onog izvorišta koje snadbijeva 20 000 stanovnika vodom. Želimo da vam prezentujemo šta planiramo u narednom periodu, kao partija SDP, da uradimo za ovaj lokalitet za ovu okolinu. Pojedinci su negodovali što često spominjemo vodu, međutim moramo da kažemo da je ovo veoma značajan projekat o kojem treba pričati i razgovarati, aktuelan za ovo vrijeme, za Visoko, da svaki stanovnik može da riješi vodu. Mi želimo da ovo izvorište bude jedan veliki park, simbol čistote, da pijemo čistu vodu. Želimo da sva okolina pored bude jedan zanatski centar za Buke, Kralupe, Godušu koji neće smetati i neće ugrožavati izvorište, a zadovoljit će sve potrebe naših stanovnika, da sva naselja koa se nalaze iznad izvorišta: Oštrac, Buci, Kralupi, Goduša imaju kvalitetnu kanalizaciju koja će se odvesti do glavnog kolektora, tako da pored izvorišta teče čista rijeka Fojnica, Gorušica i ostale rijeke. Ovo je najznačajnije izvorište tako da mu moramo posvetiti najviše pažnje da bi u budućnosti svi stanovnici pili čistu vodu. Međutim važnost ovog projekta je, a tome se govori u predizbornoj kampanji, da će 12 000 stanovnika dobiti vodu, ali na ovom izvorištu nema kapaciteta za novih 12 000 stanovnika. Ali na teritoriji općine Visoko ima drugih izvorišta i mi znamo kako da riješimo da svi stanovnici dobiju vodu.” rekao je Ermin Dlakić, te dodao: “Zbog toga vas, dragi sugrađani, upozoravamo još jednom na važnost projekta “Voda za 12 000 stanovnika”, koji neće biti realizovan i odvest će nas u ekonomsku propast.”

sdp-vrutak-2
Dlakić i Šćepanović

Nakon Dlakića obratio se Dejan Šćepanović: “SDP je započeo ovu kampanju pričom o vodi, mi smo jedina politička partija koja na Vijeću nije glasala za kredit od 9 miliona KM za proširenje vodosnadbijevanja s Vrutka, ne zato što ne želimo da naši sugrađani iz vangradskih mjesnih zajednica nemaju vodu vodu, već zato što smo mi od početka držali istinu da nema dovoljno vode na Vrutku kako bi se proširilo. Time smo mi dokazali da nam je istina bitnija od glasova, jer smo zadržali jedan nepopularan stav prema stanovnicima općine Visoko. Mi smo svjesni da građani koji su godinama pa i decenijama bez vode su spremni prihvatiti čak i onu nadu koja se bazira na netačnim podacima nego istinu koju mi nudimo, ali mi ne želimo na ovoj priči samo pobjediti na izborima, već želimo na ovoj priči da promijenimo svijest građana, da prihvate istinu koju mi nudimo.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE