ZanimljivostiPretjerano znojenje možete zaustaviti uz jabučni ocat, sodu bikarbonu, crni čaj i...

Pretjerano znojenje možete zaustaviti uz jabučni ocat, sodu bikarbonu, crni čaj i limun

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabučni ocat, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Naime, jabučni ocat možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno sa nekoliko kapljica octa premažete pazuhe. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom octa i vode. Ovo će također otjerati od vas i komarce.

Soda bikarbona, koja košta samo 1 KM, vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek nositi u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode te premažete pazuhe ili druge dijelove tijela.

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvije, tri minute i ostavite da se rashlade. Zatim ih možete stavljati direktno ispod pazuha i ostaviti pet minuta da djeluju.

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo trebate premazati kritične dijelove tijela limunom, ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta te isprati hladnom vodom.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE