Naslovnica ZDK Crna hronika Pretukao advo...

Pretukao advokata za 1.000 KM: Jednomjesečni pritvor Sadamu Stuparu iz Zenice

409
PODIJELI

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Sadama Stupara (26) iz Zenice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, kada je 1. novembra 2016. godine napao, udario i teško povrijedio advokata Rifata Konjića u Tuzli.

Postoji osnovana sumnja da je Stupar 1. novembra 2016. godine iz Zenice došao u Tuzlu, sačekao Konjića u poslijepodnevnim satima ispred zgrade u kojoj živi, prišao mu i zadao mu jak udarac zatvorenom šakom u predjelu lica.

 

Udarcem je Konjiću, uz druge povrede na licu, načinio prelome na gornjim lijevim viličnim šupljinama sinusa, lijeve jagodične kosti i kosti lijeve očne duplje, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK, Odjeljenjem kriminalističke policije PU Tuzla, vodilo intenzivne istražne radnje u cilju utvrđivanja identiteta osumnjičenog.

DNK analizom koju je uradila Federalna uprava policije, utvrđeno je poklapanje bioloških uzoraka osumnjičenog sa tragovima pronađenim na mjestu događaja, te je u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, osumnjičeni lišen slobode 7. jula u Zenici.

Poslije kriminalističke obrade, postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Stupara.

Istraga je i dalje u toku.

Utvrđuju se motivi za napad na Konjića te identitet osobe koja je eventualno naručila napad, navodi se u saopćenju.

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.