Naslovnica Lokalne Teme Priča o Ramić...

Priča o Ramić Ćazimu i njegovoj porodici potresla mnoge Visočane, ali i ljude širom BiH

1302
PODIJELI

Nedavno smo objavili priču o Ramić Ćazimu, koji živi sa svojom suprugom i jednim sinom u Muhašinovićima u blizini Visokog.
Ćazim i njegova porodica žive u jako teškim uslovima. Kuća u kojoj borave nema osnovnih uvjeta za normalan život.
Sin je krenuo u prvi razred osnovne škole.
Priča o ovoj porodici je potresla mnoge Visočane, ali i ljude širom BiH koji su se javili i odlučili da daju svoj doprinos ovoj porodici.

Visočanka, Nermina Slijepčević, je uz pomoć nekoliko ljudi posjetila ovu porodicu i vidjela u kakvoj se situaciji nalaze, te vidjela šta je to što je ovoj porodici prvobitno potrebno, nakon čega je pokrenula akciju putem koje su ovoj porodici poklonjena dva kauča, tv, škrinja… S obzirom da je sin Elvir krenuo u prvi razred, a u kući nije imao nikakav stolić na kojem bi mogao da radi zadaću, Elvir je dobio i svoj prvi sto, a uz njega i nešto školske opreme sa čime je bio oduševljen, te je taj dan proveo veselo crtajući za svojim novim stolom.

Međutim, nakon nekoliko lijepih informacija, stiže i ona najteža informacija koja nije ni malo lijepa. Porodica Ramić nema svoju kuću, a trenutno žive u kući koju su dobili na korištenje, a koja nema ni adekvatna vrata, prozore, peć i slično, te bi tu bilo jako teško i upitno kako preživjeti zimu koja nadolazi.

Zbog toga, Nermina Slijepčević je pokrenula akciju prikupljanja novca za ovu porodicu, a koji će biti usmjeren isključivo na kupovinu zemljišta, kako bi se mogla izgraditi kuća prije zime, a koja će biti dovoljna da ovoj porodici obezbjedi ono što svakom čovjeku treba. Topao i siguran dom.

Pomoći možete uplatom novca na žiroračun, ili donošenjem novca u radnju Nermine Slijepčević, Kids Land koja se nalazi preko puta butika Paola.

Za uplate iz BiH:
Bosna Bank International d.d
141 356 1310302420

Za uplate iz inostranstva:
Banks name:Bosna Bank International
SWIFT CODE:BKAUATWW
IBAN:BA39 1413561320060717

Primalac:Emir Slijepčević
Visočkih brigada 58, Visoko

Svrha:Izgradnja kuće za malog Elvira

Sve vezano za akciju i porodicu Ramić Ćazima možete pratiti na facebook profilu Nermine Slijepčević, koja redovno obavještava o svim dešavanjima.

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti neke detalje dosadašnjih posjeta ovoj porodici:

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.