Lokalne TemeStaro VisokoPrije 40 godina FK Zadrugar i FK Jezero su podijelili bodove

Prije 40 godina FK Zadrugar i FK Jezero su podijelili bodove

Nekada je stadion 7.april, današnji stadion “Luke” vikendom bio sportski prostor na kojem se dešavao praznik sporta na svim pripadajućim mu sportskim terenima, od boćanja, preko odbojkaškog, košarkaškog, rukometnog terena i sve je na kraju završavalo poslasticom koju je priređivala FK Bosna igrajući svoje prvenstvene utakmice.

Naš kolega Neven Krajišnik došao je do službenog zapisnika jedne od utakmica iz tog vremena između FK Zadrugar i FK Jezero. O mnogo čemu govori taj zapisnik ako se značajnije zagledate u njega, od toga da je utakmica počinjala u 10.00 sati zbog zgusnutog rasporeda dešavanja utakmica jer se odmah nakon jedne igrala i druga pa treća utakmica bilo da se radilo o Zanatlijama ili Stanici, Vitexu odnosno mlađim kategorijama Bosne, pa sve do broja isključenih igrača. Poseban kuriozitet ove utakmice je bio u tome što je završena rezultatom 1:1, ali tako što su golove postizali igrači u vlastite mreže. U 25. minuti Puščul autogol za 0:1, a u 31. minuti Kerkez autogol za 1:1. Bilo je to vrijeme kada se srcem igralo, a obrazom plaćalo, svaka utakmica je bila derbi, a stadion je opravdavao svoju svrhu izgradnje i postojanja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE