Lokalne TemePolitikaPrijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i...

Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko skinut sa Dnevnog reda

Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko skinut je danas sa Dnevnog reda kao deseta tačka.

Navodni razlog je nedovoljan broj zastupnika u sali u tom trenutku, tako da bi eventualnim glasanjem Odluka pala što bi kasnije bio ozbiljan problem jer bi to značilo da Parlament nije dao saglasnost i takva poruka bi otišla EBRD-u.

Kako tvrdi naš izvor blizak Federalnom parlamentu razlog zašto je tačka povučena sa Dnevnog reda je upravo taj, kako ne bi otišla loša poruka prema EBRD-u, a pomenuta tačka bi trebala biti vraćena na Dnevni red već na narednoj sjednici.

Inače ova 23. sjednica Federalnog parlamenta je trajala dva dana i u pojedinim trenucima je bila iscrpljujuća zbog ozbiljnosti ostalih tačaka Dnevnog reda i sukoba na relaciji opozicija – vlast što je na kraju rezultiralo i da u pojedinim momentima u sali ne bude dovoljno zastupnika.

U slučaju da se pristupilo glasanju i da je Odluka pala, u tom slučaju cijeli projekat bi bio doveden u pitanje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE