ZDKPrijem za Mesuda Pezera u Gradskoj upravi Zenice

Prijem za Mesuda Pezera u Gradskoj upravi Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović priredio je prijem za atletičara Mesuda Pezera i predsjednika Atletskog kluba Zenica Nedžada Hecu, te im čestitao na izvanrednim rezultatima koje su ostvarili tokom prošle i ove godine.

Talentovani Mesud Pezer je nedavno osvojio zlatnu medalju na Zimskom evropskom bacačkom kupu u španskom gradu Gran Canaria, gdje je rezultatom od 20,69 metara popravio svoj lični rekord i ostvario normu za sudjelovanje na narednom Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se u augustu održava u Londonu. Njegov rezultat iz Španije trenutno je drugi najbolji ovogodišnji rezultat u Evropi i peti u svijetu.

– Ako neko osvoji evropski tron i ide ka svjetskom tronu to je nešto najviše što se jednom čovjeku može desiti. Mi ćemo i dalje pratiti njegove rezultate i pomoći mu da ostvari sve svoje želje. Ovo je najbolja promocija grada Zenice i Bosne i Hercegovine, a ovo je samo jedan skromni poklon ovom vrhunskom sportašu. Nadam se da će grad Zenica podržati sve klubove da postižu ovako dobre rezultate – kazao je gradonačelnik Kasumović.

Zahvaljujući  na prijemu, Mesud Pezer i predsjednik kluba Nedžad Heco obećali su da će se nastojati odužiti dobrim rezultatima i zahvalili svim građanima koji su im na bilo koji način do sada pomagali, te obećali da će zenički atletičari i u ovoj godini nastaviti s dobrim rezultatima.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE