ZDKPrilikom pretresa u Kaknju pronađena opojna droga

Prilikom pretresa u Kaknju pronađena opojna droga

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj došli su do određenih operativnih saznanja da lice K.A. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, te se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 08.06.2017. godine, u ulici Melente Bošnjaka, u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

  • metalna kutija u kojoj se nalazilo sedamnaest pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne težine  413,21 grama,
  • pvc drobilica sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu,
  • grumen suhe, biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu bruto težine 52,55 grama i
  • dvije pvc saksije u kojim su se nalazile tri stabljike, koje asociraju na indijsku konoplju.

Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmetom potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica K.A., rođenog 1982. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE