Pripreme za izbor sportiste Zenice

425

U toku su završne pripreme za održavanje tradicionalnog izbora najuspješnijih sportista, trenera, sportskih radnika i klubova Zenice.

I ovaj put nosilac manifestacije je Sportski savez Zenice kojem su zenički klubovi već dostavili prijedloge za priznanja i nagrade u dvanaest kategorija.

Pristigle prijave razmatrao je stručni žiri sastavljen od zeničkih novinara, na čijem je čelu Ibrahim Muratović, novinar Al Jazeere Balkans.

“Imali smo izuzetno tešku i odogovornu zadaću da među pristiglim prijavama odaberemo one koji su tokom 2015. godine na sportskim terenima u zemlji i inostranstvu pokazali najviše. Nadam se da smo uspješno obavili posao koji nam je Sportski savez povjerio. Bila je ovo godina u kojoj su nas naši sportisti u više navrata istinski obradovali i oduševili svojim postignućima. I nekoliko naših klubova igralo je dominantnu ulogu na domaćoj sceni, ali i ostvarilo uspjeh u regionalnoj konkurenciji. Posebno sam zadovoljan činjenicom da je sve odluke žiri donio jednoglasno.”, ističe Muratović.

Organizacioni odbor kojim predsjedava pomoćnik Gradonačelnika za društvene djelatnosti Zijad Softić, već je obavio gotovo sve tehničke pripreme za ovu prestižnu manifestaciju koja će se u četvrtak 4. februara, sa početkom u 18 sati održati u hotelu “Zenica”, a prisustvovat će joj više od 300 članova zeničkih sportskih kolektiva, te brojni gosti.

“Pozivnice smo već distribuirali na adrese članova Saveza i našim sportskim prijateljima, tako da i ovaj put očekujemo da će ova manifestacija biti istinski praznik sporta i mladosti. Ovo je Olimpijska godina i izuzetno smo ponosni na činjenicu da će i u Rio de janeiru nastupati zenički sportisti koji su i najbolji ambasadori ovog grada i naše države. Tokom ove večeri i njih ćemo moći pozdraviti i poželjeti im uspjeh.” kazao je Himzo Halač, predsjednik Sportskog saveza Zenice, organizatora Izbora najboljih sportista Zenice za 2015. godinu.