SportKošarkaPriznanja za Musu i Halilovića

Priznanja za Musu i Halilovića

Miralem Halilović, krilni košarkaš GKK Šibenik, proglašen je najboljih košarkašem hrvatske A1 lige. Dvadesetpetogodišnji košarkaš briljirao je ove sezone u dresu ekipe iz Šibenika, te je pored nagrade za najboljeg igrača lige ponio još par nagrada.  Bosanskohercegovački košarkaš proglašen je najboljim defanzivnim igračem lige, te najboljim strancem i krilnim igračem.  Pored toga uvršten je i u prvi tim A1 lige Hrvatske skupa sa Goranom Filipovićem (KK Split), Lukom Božićem (KK Zagreb), Željkom Šakićem (KK Cibona), te Mirom Bilanom iz Cedevite.  Kao šlag na tortu sjajne sezone Haliloviću je novi selektor košarkaše reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević uputio poziv u reprezentaciju.  Također, Miralem Halilović je skupa s još jednim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Dženanom Musom koji brani boje Cedevite uvršten u najbolji tim lige sačinjen od stranaca.  Pored naša dva košarkaša u idealnoj stranoj petorci našli su se još Mike Scott (Jolly JBS), Jalan Robinson (Vrijednosnice Osijek) i Izzet Turkyilmaz (GKK Šibenik).

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE