BiHPolitikaPrlić: Mlade ljude moramo zadržati u BiH

Prlić: Mlade ljude moramo zadržati u BiH

Ova kampanja se danas, osim u Sarajevu, provodi i u nekoliko gradova evropskih zemalja, a cilj je ukazivanje da se kriza nezaposlenosti mladih, siromaštva i socijalne isključenosti širom Evrope, može prevazići održivim ulaganjem u vještine i životne šanse mladih ljudi.

Potpredsjednica SDPBiH i ambasadorica Plana za mlade BiH Lana Prlić je navela da je više od 80.000 mladih koji su napustili BiH u potrazi za zaposlenjem širom Evrope, te su kako je istakla, odlučili mladima ponuditi plan, koji će biti dio Izbornog programa 2018.

Promocija Plana za mlade, kako europskog, tako i Plana za mlade SDPBiH, čija je izrada u toku, predstavlja jedan u nizu koraka brige o mladim ljudima u BiH, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDP BiH

– Pozivamo i druge stranke i organizacije da počnu raditi na rješavanju ovih problema, s kojima se naši mladi redovno susreću, kako bi napravili bolje društvo za sve nas – navela je Prlić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE