PreporukaProducenti "Game of Thrones" snimaju novu seriju o robovima i Građanskom ratu

Producenti “Game of Thrones” snimaju novu seriju o robovima i Građanskom ratu

Sudeći prema pisanju stranih medija, svi oni koji su mislili da su najuzbudljivije scene vidjeli u popularnoj drami o borbi za prijestolje, mogli bi promijeniti mišljenje nakon prve epizode serije “Confederate”.

Prema riječima direktora HBO programa Caseyja Bloysa, “Confederate” je serija koja obećava dobru reakciju publike.

“Dok se približavamo kraju fantastične serije ‘Game of Thrones’, jako smo zadovoljni što možemo nastaviti našu saradnju sa Davidom i Danielom znajući da će svaku temu pretvoriti u jedinstvenu i ambicioznu seriju. Njihova inteligencija i zapanjujući vizuelni pristup kazivanju priče, na poseban način vode publiku kroz nezaboravan put”, naglasio je Bloys.

Fantastični David i Daniel već godinama razmišljaju o snimanju “Confederate” kao filma, ali, kako kažu, “Game of Thrones” je promijenila njihovo mišljenje zbog čega nastavljaju raditi serije.

“Neće biti zmajeva i bijelih šetača u ovoj seriji, ali kreiramo novi svijet. Nismo mogli zamisliti bolje partnere u ovome od Nichelle i Malcolma koji nas godinama impresioniraju svojim umovina, maštom i vještinama”, kazali su David i Daniel.

“Confederate” je serija koja će hronološki predstaviti događaje koji su doveli do američkog Građanskog rata. U seriji će biti prikazano kako su se južne države uspješno odvojile od Unije, što je dovelo do kreiranja nacije u kojoj je ropstvo postalo legalno te evaluiralo u modernu instituciju. Priča će donijeti veliki broj likova s više strana, od boraca za slobodu, robovlasnika, političara, novinara…

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE