SvijetRegijaProglašena vanredna situacija u Makedoniji

Proglašena vanredna situacija u Makedoniji

Tridesetodnevnu vanrednu situaciju proglasio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovskibi što znači da će svi dostupni bezbjednosni resursi biti usmjereni na ugroženi region.

U proteklih dvije sedmice, vatrogasci i volonteri pokušavaju da pod kontrolu stave požare u nekoliko regiona u Makedoniji.

Policija je potvrdila da je ugljenisano tijelo pronađeno u selu nedaleko od Skoplja, a da su dvije kuće i štala izgorjele u selu Mogilec u centralnom dijelu Makedonije.

U pomoć su poslati helikopteri specijalizovani za gašenje požara nakon što se stihija pojačala na jugozapadu i ugrožava kuće, uglavnom u planinskim selima.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE