PreporukaLikeProglašeni pobjednici ovogodišnjeg izdanja West Herzegowina Festa

Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg izdanja West Herzegowina Festa

Bend Karma Guru iz Tuzle, film ‘Zajedno’ autora Nikole Stojanovića iz Zemuna te kratka priča ‘Dečak koji nije video Deda Mraza’ Andree Popov Miletić iz Novog Sada pobjednici su ovogodišnjeg, 14. po redu West Herzegowina Festa, koji se od 28. do 30. srpnja održavao u Širokom Brijegu.

Glazbeni žiri u sastavu Zlatko Gal, Hrvoje Horvat, Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko odabrao je najbolji bend, a XY su nagrađeni snimanjem pjesme i spota.

Film autora Nikole Stojanovića, za kojeg je HT Eronet osigurao novčanu nagradu, najboljim je proglasio žiri u kojem su sjedili Luna Zimić Mijović, Enis Bešlagić i Đelo Hadžiselimović.

Kratka priča ‘Dečak koji nije video Deda Mraza’, autorice Andree Popov Miletić iz Novog Sada proglašena je najboljom u ovoj kategoriji. A žiri u sastavu Magdalena Vodopija, Gordan Nuhanović, Emir Imamović Pirke i Josip Mlakić u ovoj je kategoriji dodijelio i drugu i treću nagradu koje su osvojili Petar Ćorić iz Podstrane i  Tino Deželić. Novčane nagrade za najbolje autore osigurao je portal Bljesak.info.

Nakon službenog dijela programa, festival je zatvorio koncert Natali Dizdar. Osim hrvatske pjevačice, kao gosti na Festivalu nastupili su Zabranjeno pušenje i S.A.R.S.

Ove se godine na Festival prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča, a selektori su za službeni program festivala odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE