ZDKProjekat s ciljem povećanja sigurnosti učenika u osnovnim školama

Projekat s ciljem povećanja sigurnosti učenika u osnovnim školama

Među brojnim projektima koje realizira širom BiH, Tim za civilno-vojnu podršku pri Ambasadi SAD-a u BiH je u Maglaju realizirao program obuke iz pružanja urgentne medicinske pomoći za nastavnike iz Maglaja, Zavidovića i Žepča. Cilj projekta je povećati sigurnost učenika u našim osnovnim školama. Tim za civilno-vojnu podršku Američke ambasade u našoj zemlji projekt realizira u suradnji sa OS BiH, policijom, vatrogascima i lokalnim domovima zdravlja.

„Cilj ove aktivnosti u Maglaju je da produbimo znanje nastavnika iz pružanja prve medicinske pomoći, što će rezultirati pobljšanjem sigurnosti u ovim školama”, kaže Nicholas Harvey, Tim za civilno-vojnu podršku pri Ambasadi SAD u BiH.

Obuku je uspješno prošlo tridesetak nastavnika iz Maglaja, Žepča i Zavidovića. „Oni su smatral ida je naša obuka, koja inače ide svake dviej godine, nedovoljna za nastavnike i ovo je dodatni vid edukacije“, rekao je Osman Mujdža, direktor OŠ „Maglaj“.

„Iskustvo koje budu dobili naši nastavnici oni će iskoristiti u jednom segmentu koji je, po meni malo zapostavljen u našim školama, jer dešava se, život je takav da se dešavaju povrede i ova obuka će dobro doći našim nastavnicima da mogu pravovremeno reagovarti ukoliko dodje do nekih povreda“, kaže Amir Kadrić, direktor Druge OŠ „Zavidovići“.

Slične aktivnosti Tim za civilno-vojnu podršku američke ambasade će realizirati i u drugim lokalnim zajednicama u BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE