Lokalne TemePozitivno VisokoProjekat "ViLand" dobio vrijednu pomoć: Grawe koncern donirao 100.000 KM

Projekat “ViLand” dobio vrijednu pomoć: Grawe koncern donirao 100.000 KM

Iako su mnogi građani Visokog kritikovali mnogo puta projekte Halima Zukića, donedavnog vlasnika VGT osiguranja i bivšeg kandidata za načelnika Općine Visoko, čini se da bi njegov projekat ViLand vrlo skoro mogao ugledati svjetlo dana.

ViLand, koji je predstavljen tokom predizborne kampanje, ovih dana dobio je vrijednu donaciju od Grawe osiguranja, koje je odnedavno postalo vlasnik VGT osiguranja.

Naime, za ovaj projekat predsjednik Uprave Grawe koncerna Othmar Ederer donirao je nevjerovatnih 100.000 KM, a ovu donaciju u ime vodstva ViLanda preuzeo je upravo Halim Zukić, koji je to objavio na svom facebook profilu.

Inače, ViLand bi trebao da postane novi sportsko-rekreativni centar u Visokom, a već prije nekoliko mjeseci objavljen je konkurs za prijem u radni odnos određenih osoba u ovom centru. Iako su radovi, koji su počeli tokom predizborne kampanje, zaustavljeni vrlo brzo, čini se da bi vrlo skoro mašine mogle ponovo početi radove na ulazu u Visoko iz pravca Sarajeva.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE