SvijetRegijaProtest protiv "diktature" i rukovodstva Radio-televizije Srbije

Protest protiv “diktature” i rukovodstva Radio-televizije Srbije

Oni uzvikuju “Lopovi”, “Izlazite napolje”, “Hoćemo uživo” i javni servis porede sa javnom kućom, a tokom trajanja centralne informativne emisije RTS – Dnevnika, emitovali su sopstveni dnevnik.

Okupljenima se obratila bivša novinarka RTS Gordana Bralić Bingulac koja je kazala da oni zaslužuju da budu “bar treća vijest u Dnevniku”.

“Isto kao i vi, neću da gledam rijaliti i starlete, hoću obrazovni program. Ali, njima smetaju ljudi koji misle i hoće obrazovanje i kulturu. Trebaju im poslušni”, navela je Bingulac.

Zbog kolone demonstranata blokiran je saobraćaj u Takovskoj i okolnim ulicama.

Šetnja učesnika protesta počela je nešto poslije 19 sati sa Trga Nikole Pašića, zbog čega je i u toj ulici bio onemogućen saobraćaj.

Učesnici 24. protesta nose transparente “Protiv terora vlasti”, “Ko laže taj krade, ko krade može u SNS” i “Dole diktatura”.

Inače, protesti u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji počeli su dan nakon održavanja predsjedničkih izbora 3. aprila na kojima je pobijedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Među zahtjevima su, osim smjene odgovornih urednika RTS i RTV, i smjene članova Republičke izborne komisije i Regulatnog tijela za elektronske medije.

Nezadovoljni građani traže i kompletnu smjenu političke elite na čelu sa izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE