SvijetAmerikaProtiv Madura i penzioneri, policija blokirala marš

Protiv Madura i penzioneri, policija blokirala marš

Policijski kordoni blokirali su hiljade demonstranata koji su krenuli u marš kroz Caracas, a sjedokosi demonstranti su kritikovali policajce što im onemogućavaju prolaz, prenosi agencija AP.

“Poštujte starije”, uzviknuo je jedan penzioner obrativši se mladim policajcima koji su jedan do drugog stajali držeći plastične štitove.

Demonstranti su pokušali da se probiju do kancelarije nacionalnog ombudsmana, čiji je posao da se bori za građanska prava, ali koga je opozicija okarakterisala kao “branioca diktatora”.

Današnji protest, koji je organizovala opoziciona venecuelanska koalicija, nazvan je “Maršem baka i deka”, a usljedio je poslije šestonedeljnih demonstracija protiv vlade predsjednika Nicolasa Madura.

Istovremeno, druga grupa starijih Venecuelanaca, obučenih u crveno, marširala je do predsjedničke palate u znak podrške vladi, navodi američka agencija.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE