SvijetEvropaProtivraketna jedinica presrela vazdušne mete iznad Moskve

Protivraketna jedinica presrela vazdušne mete iznad Moskve

“Mobilne radarske stanice su na vrijeme detektovale mete malih veličina i one na malim visinama”, navodi se u saopštenju, prenio je Tass.

Načelnik generalštaba ruske vojske general Valerij Gerasimov danas je provjerio spremnost kontrolnog centra vazdušnih snaga i komande vazdušnih i antiraketnih snaga da djeluju u situaciji mogućih vazdušnih udara iz različitih smjerova.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je iznenadnu trodnevnu provjeru borbene gotovosti u kojoj učestvuje oko 45.000 vojnika i 1.700 komada naoružanja, uključujući 150 aviona i 20 antiraketnih sistema, prenosi Tanjug.

Putin je to naložio nakon što su američki tenkovi i oklopna vozila stigli na sjever Estonije u okviru napora NATO da se ojača evropska bezbjednost.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE