BiHPolitikaPrvi maj podsjetnik da od borbe za prava radnika nikada ne treba...

Prvi maj podsjetnik da od borbe za prava radnika nikada ne treba odustati

“Svim građanima Bosne i Hercegovine, želim da ovaj 1. maj provedu u što boljem raspoloženju, sa svojim porodicama i prijeteljima i da uprkos brojnim teškoćama provedu ugodne praznike.

Iako je ekonomsko i socijalno stanje u BiH teško, a radnička klasa izložena stalnim napadima na njihova osnovna prava, jako je važno obilježavati ovaj praznik.

On je podsjetnik da se borba za osnovna prava radnika i svih ljudi isplati i da od te borbe nikada ne treba odustati.

BiH je u posljednje tri godine poligon za urušavanje ključnih prava kako radnika, tako i omladine, penzionera, seljaka, nezaposlenih i svih koji nisu dio grupa okupljenih oko čelnika vladajućih stranaka.

Ipak, nikada ne smijemo zaboraviti da su oni jaki i moćni samo onoliko koliko im svi mi dozvolimo.

Zato mi u SDP-u nemamo nikakve dileme da u borbi protiv takvih politika svi zajedno moramo istrajati.

Sloboda, jednakost i bolji život neće doći sami od sebe, već se za to moramo izboriti.

Zato, provedite predstojeće praznike u uvjerenju da ćemo borbu za ove ideale i zajedničke ciljeve nastaviti još jače i odlučnije u vremenu koje je pred nama.

Svim narodima i građanima BiH, u svoje i u ime svih članica i članova SDP-a, želim sretan 1.maj – praznik rada”, navodi se u čestitci.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE